Volg ons ook via:

 
Luijten Advocaten gratis spreekuur
geplaatst op 09 september 2013 in thema "Luijten Blog"

Sinds jaar en dag kunt u bij Luijten Advocaten op de dinsdag- en donderdagmiddag, na telefonische afspraak, terecht voor een gratis spreekuur.
Iedereen kan dan aankloppen voor een juridisch advies, een duwtje in de rug, voor het verkrijgen van helderheid in de mist van het recht.

En als u dan toch verder wilt of moet gaan, zelfs moet procederen, probeert Luijten Advocaten voor u een toevoeging te krijgen, dat wil zeggen overheidssteun voor de kosten van rechtsbijstand. De overheid verlangt wel, dat de rechtzoekende een eigen bijdrage betaalt en tot enkele jaren geleden bleek dat geen onoverkomelijke drempel op weg naar uw recht.

De economische crisis zorgt voor de ene bezuiniging na de andere en Nederland wordt er niet beter van. Integendeel. De rechtzoekende met een inkomen onder modaal moet een hogere eigen bijdrage betalen en de advocaten moeten genoegen nemen met een verlaging van de toch al niet hoge vergoeding door de overheid van de gemaakte kosten. De plannen van Staatssecretaris Teeven zullen voor veel burgers in Nederland een niet meer te nemen hindernis naar rechtsbijstand vormen.

Veel advocaten in Nederland willen niet eens meer toevoegingszaken doen, dat wil zeggen: willen niet meer voor Jan met de Pet optreden.

Luijten Advocaten kwalificeert dat als discriminatie. Dat kan gewoon niet ! Iedereen heeft recht op rechtsbijstand en als dat de advocaat een minder belegde boterham oplevert, dan is dat maar zo en nog altijd geen ramp.

Als niet iedereen in Nederland zijn/haar recht kan halen, is er ernstig iets mis met onze rechtsstaat !

Luijten Advocaten wil de drempel tot het recht juist nog verder verlagen.

Dus maak gebruik van ons gratis spreekuur.

« naar artikeloverzicht
 

Luijten Blog


Straatverbod

Wanneer kun je een straatverbod vragen en welke stappen moet ik hiervoor ondernemen ?

lees meer »


Juridisch nieuws


Volledig cursusgeld verschuldigd bij annulering?

Bij de beoordeling van de vraag of een annuleringsbeding in een overeenkomst van opdracht onredelijk bezwarend is, kan – ook wanneer dit artikel niet rechtstreeks van toepassing is – aansluiting worden gezocht bij art. 7:411 BW.

lees meer »