Volg ons ook via:

 
Naturalisatie na 7 jaar verblijf in Nederland
geplaatst op 24 december 2013 in thema "Juridisch nieuws"

Buitenlanders die Nederlander willen worden, komen hier voortaan voor in aanmerking na 7 jaar rechtmatig verblijf in Nederland. Op dit moment geldt nog een termijn van 5 jaar. Met dit voorstel tot wijziging van de Rijkswet op het Nederlanderschap - aangekondigd in het Regeerakkoord - heeft de Rijksministerraad ingestemd op voorstel van staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie.

« klik hier om het bestand te downloaden
« naar artikeloverzicht
 

Luijten Blog


Straatverbod

Wanneer kun je een straatverbod vragen en welke stappen moet ik hiervoor ondernemen ?

lees meer »


Juridisch nieuws


Advies: schrap verwarrende term roekeloosheid uit verkeerswet

De Raad voor de Rechtspraak vindt dat de term roekeloosheid moet verdwijnen uit de Wegenverkeerswet. Dit om verwarring te voorkomen. Want in de volksmond wordt onverantwoordelijk rijgedrag eerder roekeloos genoemd dan in de rechtszaal, waar "de zwaarste vorm van schuld" moet worden bewezen.

lees meer »